Като "скалъпени на коляно" определи предлаганите промени в Изборния кодекс политологът проф. Александър Маринов. "Проблемът не е само в това, че са предизборни ходове, а че са глупави и нескопосани ходове", каза Маринов пред БНР.

Според него няма нищо лошо, ако се предлагат идеи, които са добре премислени и дискутирани. "Видът, в който ни ги предлагат, показва, че те са скалъпени на коляно за някакви часове, а така сериозна промяна в изборното законодателство и партийно - политическата система не се прави", категоричен е Маринов.

Маринов заяви, че не вижда нито един достатъчно убедителен аргумент в предложените промени в изборното законодателство както на Мая Манолова, така и на ГЕРБ.

Припомняме, вчера от ГЕРБ внесоха предложения за изборни промени, според които не парламентът, а президентът да районира държавата. Председателят на правната комисия Данаил Кирилов увери, че с предложението не се нарушавала Конституцията.

ГЕРБ предлагат президентът да определя мажоритарните райони

ГЕРБ предлагат президентът да определя мажоритарните райони

Гласът на българите в чужбина да се отчита по постоянния им адрес у нас

"Предложението на ГЕРБ е на едно ниво на абсурд по-високо, защото се опитва да прехвърли на президента правомощията за разработването на изборната география, което означава, че той би трябвало да наруши Конституцията.

ГЕРБ не са преодолели шока от президентските избори, смята Маринов. "Въргалят се надолу по склона и се чудят как да бавят поне спада. За тях очевидно е важно да говорят неща, които смятат, че се харесват на много хора. Те си смениха позицията по изборното законодателство няколко пъти, което може би остана незабелязано за една част от обществото, но не и задруга", обяви политологът.

Според Маринов ГЕРБ никога не са блестели с особено интелигентна политика, а поведението на опозицията не е адекватно. Това е големият ни проблем, каза политологът.

Защото не е достатъчно в такава ситуация, на наближаващи избори, опозицията да громи управляващите. Въпросът е друг, че това вече не е достатъчно, дори да се критикува правилно и умело. Трябва вече опозицията да показва своите алтернативни идеи и програми.