Радан Кънев няма да иска от събранието на ДСБ да напусне РБ, а да го върне на избирателите.

Това обяви самият той пред делегатите на Националното събрание на Демократи за силна България (ДСБ), където се очакваше да се реши дали партията да остане в Блока или докрай да премине в опозиция, както направи лидерът й преди няколко месеца след като правосъдният министър Христо Иванов подаде оставка.

Гроздан Караджов със самокритика: Изгубихме битката

Гроздан Караджов със самокритика: Изгубихме битката

Позволихме да опраскат съдебната реформа, смята депутатът

Да помогнем на приятелите ни да се върнат на десния бряг на политиката, призова той. Кънев призна, че Блокът не е постигнал целите си.

За 1 година във властта, залисан във вътрешни борби и външни пазарлици, Реформаторският блок не успя, призна Кънев. Според него обаче има ресурс за промяна.

ГЕРБ не пожелаха разумен партньор в дясно, затова ще получат опозиция от дясно. Ние трябва да сме готови за властта, защото за опозицията всеки е готов, обяви Кънев.

Той поиска прошка три пъти от залата - за суетата си, за съветите, които не е послушал, и за недостатъчната работа с партийните структури. Той помоли за опрощение и за това, че не е осигурил достатъчно гаранции за рисковете, които е поел с влизането в коалиция с ГЕРБ.

Реформатори стъпиха на пътя към прошката?

Реформатори стъпиха на пътя към прошката?

Зеленогорски не иска да се спъва в един камък трети път

Който не може да приеме себе си, не може да реформира другите, заключи партийният лидер.

Той поиска промяна за РБ, който е осигурил работа за 20 банки в парламента, но не и за 200 хиляди българи.

Който днес твърди, че Блокът е успешен проект, лъже себе си и избирателите. Някои в РБ са разкрачени и доближават шпагат, обвинително посочи Кънев, като поиска ДСБ да промени това.

Той се зарече да не допусне България да бъде изостанала от ЕС, а границата на Съюза да е на Дунав, както и страната ни да остане буферна зона на руско-турски конфликт.

С призив „да обърнем палачинката" Дончева взриви събранието на ДСБ

С призив „да обърнем палачинката" Дончева взриви събранието на ДСБ

Тя предложи на тъмносините сътрудничество

Най-голямата глупост, която чух, е, че тук се събираме 1000 души, за да изгоним един от нас, призна Кънев. Тази препратка той направи към слуховете, че ДСБ ще се раздели със здравния министър Петър Москов.

Интересен факт е обаче, че здравният министър изобщо не се появи на форума.