Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Това заяви президентът Румен Радев п време на посещението си в Елин Пелин.

По негови думи откакто начело на България е Бойко Борисов, смъртността у нас расте и населението се е стопило с 600 000 души.

Той напомни, че е снел доверие към този кабинет и от години призовава да се пресекат корупционните схеми, които по негови думи днес "неудържимо изплуват на повърхността".

Срив в рейтинга на Радев, българите повярваха на Борисов за коронавируса

Срив в рейтинга на Радев, българите повярваха на Борисов за коронавируса

БСП губи 1/3 от потенциалните си избиратели през извънредното положение

"Недостойно е да се присвояват достиженията на българските медици. При толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хвали", отсече държавният глава относно премиера.

Относно протестите срещу правителството, организирани от партия "Възраждане", на които имаше и лозунги срещу Европейския съюз, НАТО, ваксините и действията на здравните при пандемията, Радев заяви, че българите протестират, отстоявайки правата си със законови средства.

Според него е недопустимо да се събират личните данни на протестиращите българи.

Алгафари: Радев следва егото си, загуби шанс за втори мандат

Алгафари: Радев следва егото си, загуби шанс за втори мандат

Надявал се е да нарежда на щаба...

Румен Радев посети в Елин Пелин специализирано в производството на соларни технологии предприятие. Компанията е сред водещите в света производители на плоски соларни панели за нагряване на вода, като от 7 години е пренесла цялата си производствена дейност в България. Произведeната продукция е предназначена за износ и се реализира в 40 страни в цял свят.

Държавният глава поздрави работниците и ръководството на високотехнологично предприятие, което е възстановило производството и износа благодарение на съвременен мениджмънт и иновативност, въпреки че все още не е получило подкрепа от страна на държавата.