Депутатът Георги Марков от ГЕРБ се заяде с президента Румен Радев за машинното гласуване. Това стана по време на дебатите за ветото на държавния глава за изборните правила.

Румен Радев е обладан от машинно гласуване, смята той. По думите му, ако машинния вот е гаранция за честни избори, то трябвало да се повтори президентският. Ветото разбивало мита, че има срастване на партията с държавата. Ние сме парламентарна република, но с пряко избран държавен глава, припомни Марков. Според депутата Румен Радев е ярък представител на опозицията. Всеки в живота и политиката може да бъде обладан от нещо, изтъкна Марков и призна, че е обладан от Орбан мания. Радев бил обладан от машинния вот. Дори на Нова година, когато хората се чукаха с чаши и се целуваха, той ни занимаваше с машинно гласуване, каза герберът.

Правната комисия отхвърли ветото върху Изборния кодекс

Правната комисия отхвърли ветото върху Изборния кодекс

Депутатите скептични за машинното гласуване

Марков похвали и хората на Веселин Марешки. Шапка ви свалям, Воля, много сте симпатични и сте една от най-интелигентните групи, които съм виждал в историята на нова България, подчерта той.

Ще върнем преференциите и ще спечелим изборите не заради правилата на играта, а защото имаме повече избиратели и по-голяма подкрепа от БСП, закани се съпартиецът му Тома Биков. Той отново се заяде с липсата на опозицията в зала. За пръв път в новата история вето на президента ще бъде отхвърлено с нула гласа "за", каза Биков.

Опозицията делегитимира президентската институция. Левицата била деструктивна сама към себе си, по думите на гербера. По мнението му Румен Радев вече съжалявал, че е наложил вето, тъй като то се е превърнало в политически инструмент срещу него. ГЕРБ ще спечели изборите не заради правилата на играта, а защото има повече избиратели и по-голяма подкрепа от БСП, отсече Биков. БСП ще ги загуби, защото никой не иска да бъде управляван от хора, в чиито глави освен хаос, няма нищо друго, смята още той.

Симеонов притеснен НС да не се напълни със силикон и ботокс

Симеонов притеснен НС да не се напълни със силикон и ботокс

Президентът се опитва да внесе съмнение в изборите и това не е държавническо поведение, убеден е той