Почти на 99% е сигурно, че служебният министър на вътрешните работи ще е Пламен Узунов, научи News.bg от свои източници.

На 19 август 2015 той подава оставка като шеф на пловдивската полиция след проверка на прокуратурата. Вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова пък разпореди цялостна проверка на пловдивската дирекция.

Узунов е работил е в сектор "Престъпления срещу личността" и е участвал в разкриването на знакови убийства в региона. В продължение на няколко години той оглавява и "Криминална полиция".

Узунов започва като експерт криминалист в БНТЛ в пловдивската дирекция преди 20 години и не след дълго вече е член на един от най-тежките отдели - "Убийства".

Той е в основата на една от най-успешните акции срещу телефонните измамници. При акция на пловдивската полиция са арестувани 25 роми от Северна България, извършили десетки измами. Всички те са изправени пред съда и осъдени.

Разбити са няколко престъпни групи за измами, задържани са извършителите на палежи на обекти на ЕВН по време на протестите през зимата.

Пламен Узунов е ръководил и Второ РУП. Пламен Узунов е семеен, има син и дъщеря. И двете му деца тренират волейбол. Спортува активно, като предпочитаните от него спортове са волейбол и тенис на маса.