Президентът Румен Радев събира на "Дондуков 2" служебните министри. В президентството е влязъл Кирил Ананиев, сочен като единствена засега кандидатура за финансов министър.

След него в президентството е влязъл и посланикът ни в Берлин Ради Найденов. Той е бил началник на кабинета на премиера Симеон Сакскобургготски.

След него към сбирката на бъдещите служебни министри се е присъединил и актьорът Рашко Младенов. Очаква се на "Дондуков" 2 да пристигнат и други кандидати.

Президентът да разговаря с нас за правителството, искат реформатори

Президентът да разговаря с нас за правителството, искат реформатори

Според ДПС правителството вече буксува

По това време в сградата на президентската администрация е забелязан да влиза и бившият социален зам.-министър Гълъб Донев.

Сред влезлите в администрацията на президентската институция бе разпознат и Пламен Узунов - бившият директор на полицията в Пловдив.

Към 15:00 часа в президентството бе забелязана да влиза и юристката Екатерина Михайлова

Според източник на News.bg бившият главен секретар на МОСВ Росен Асенов е спряган за служебен министър на екологията.

Очаква се президентът да издаде указ за разпускането на Народното събрание и да насрочи изборите за 26.03, както настоя левицата.

Следващата седмица президентът Румен Радев е на първа визита в Брюксел. Очаква се с него да е и служебният премиер.

Първото посещение на президента Радев е в Брюксел

Първото посещение на президента Радев е в Брюксел

Предстоят разговори с Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер и Антонио Таяни

Нека да изчакаме да видим кабинета, този лаконичен коментар направи в кулоарите на НС социалиста Жельо Бойчев. Той очаква да види в кабинета хора, които да гарантират честни избори, спокойни и демократични. Предполагам това ще бъдат хора с авторитет, експертиза, заяви червеният депутат.

Дневният ред на държавата бил такъв, че служебният кабинет щял да взема решения по много сектори. Ние показваме истинската картина на ситуацията, оплака се Бойчев. За съжаление на служебното правителство ще му се наложи да взема директни решения, коментира още той. Редовно правителство трябвало да определи еврокомисаря ни. Ние не участваме в съставянето на това правителство, подчерта Бойчев.

Той бе категоричен, че Радев ще се докаже като достоен президент, който нямало да управлява под диктовката на столетницата.