Бих искал българите в Сърбия винаги да бъдат връзката и духовния мост в развитието на отношенията между нашите две страни. Сътрудничеството между близки и съседни държави става все по-важно. Това заяви президентът Румен Радев при срещата си с кмета на Цариброд Владица Димитров и председателя на Общинския съвет Зоран Джуров, съобщиха от Администрацията на държавния глава.

Разчитаме на поетия ангажимент от сръбските власти и лично от президента на Сърбия Александър Вучич държавата да продължи да осигурява условия за упражняване на политическите, културните и образователните права на българското национално малцинство в съответствие с най-добрите европейски практики.

На срещата с кмета на Цариброд Владица Димитров и председателя на Общинския съвет Зоран Джуров бяха обсъдени актуални въпроси, свързани с българското национално малцинство в Цариброд, Република Сърбия.

Президентът иска адекватна защита на сънародниците ни зад граница

Президентът иска адекватна защита на сънародниците ни зад граница

Поводът е побой над българин в Македония

По време на разговора държавният глава подчерта своите отлични впечатления от официалната си визита в Република Сърбия през 2018 г., състояла се по покана на президента Александър Вучич. В рамките на посещението двамата президенти бяха в Цариброд, където се срещнаха с представители на българското национално малцинство.

Вашето посещение даде подчертано положителен тласък за разрешаването на въпроси, които са в интерес на българската общност в Цариброд и допринасят за развитието на двустранните ни отношения, подчертаха кметът и председателят на Общинския съвет. По думите им това сътрудничество трябва да се разширява.

Българи от РСМ и Сърбия искат еднократно удължаване на техническия преглед за колите си

Българи от РСМ и Сърбия искат еднократно удължаване на техническия преглед за колите си

Невъзможност да се пътува заради пандемията и тормоз в Македония са причина за искането