Приемам изявлението на министър-председателя като пожелателно мислене в бъдеще време. Чуждестранни стратегически инвеститори отдавна не са се появявали в България, а много вече даже напуснаха страната, коментира президентът Румен Радев във връзка с позицията на премиера Борисов, според когото чуждестранните инвестиции в страната бележат ръст.

Борисов: Ще има пълна прозрачност за цените на горивата
Обновена

Борисов: Ще има пълна прозрачност за цените на горивата

Отхвърли спекулациите за конфликт в коалицията

Президентът обясни, че зачестилите пътно-транспортни скандали, в които бива въвличано неговото семейство и които се раздухват в медиите, няма да се превърнат в индулгенция на управляващите за техните безобразия. Това може да има някакъв временен ефект и да се скрие разломът между управляващите и обществото, но това няма да трае дълго.

Радев добави, че в случая, когато ескортиращ автомобил от неговата охрана е участвал в леко пътно-транспортно произшествие, екипът е действал изцяло според разпоредбите на закона и инструкциите за НСО.

Авторът на клипа с колата на НСО: Десислава Радева пътуваше с автомобила

Авторът на клипа с колата на НСО: Десислава Радева пътуваше с автомобила

Богдан Асенов опонира на Радева...

"Но може би ви прави впечатление, че много зачестиха тези ситуации? Спомняте си режисурата в Харманли, която целеше да изкара моя баща автохулиган".

"Да добавим и последните случаи. И винаги, всеки път в тези ситуации има някакво видео, което се пуска в мрежите - или от общински камери при грубо нарушение на правилата за работа с подобна информация и нейното съхранение, или от случаен свидетел с интересно минало. Мобилизират се министри да се хвърлят по студията, нагнетява се медийна истерия. Сами можете да отгатнете кой е поръчителят на тези суперпродукции", обясни Радев.

Румен Миланов: Само се преекспонира, Радева не е била в колата на НСО

Румен Миланов: Само се преекспонира, Радева не е била в колата на НСО

Само кокошкарите посягат на жената и децата, натърти бившият шеф на НСО

Президентът коментира многократно направените констатации от Българската стопанска камара и други организации у нас за драстичен спад в чуждестранните инвестиции през последните години. "Споделят ги и представителите на чуждестранния бизнес, с които се срещам редовно. Определено има разлика между пропагандата в медиите и реалната ситуация на живота в България."

"Точно заради това хората протестират и тези протести няма да спрат, не защото медиите не ги показват, а защото техният корен е в бедността и несправедливостта. А точно тези проблеми управлението не може да реши. Напротив - то ги генерира", добави Радев.

Изправени сме пред срив на чуждите инвестиции според шефа на БСК

Изправени сме пред срив на чуждите инвестиции според шефа на БСК

Необходим е внос на работна ръка

По отношение на отхвърленото от парламента негово вето върху по-високото данъчно облагане за старите автомобили, президентът обясни, че този закон няма да има екологичен ефект, но ще има лош социален ефект.

"Депутатите се направиха на разсеяни за една друга важна част от моето вето, която засяга Закона за митниците. С една внесена поправка след първо четене, която е извън обхвата на Закона за корпоративното подоходно облагане, става ясно, че трансформирането на митниците в териториални дирекции ще стане чрез закриване и прекратяване на трудовите правоотношения. Това излага на административен произвол служителите в митниците и това ще тежи на съвестта на нашите законотворци", посочи Румен Радев.

Депутатите преодоляха ветото на президента върху по-високите данъци на колите

Депутатите преодоляха ветото на президента върху по-високите данъци на колите

Този данък е все едно да накажеш едно дете с марципан, че няма два шоколада, смята Зарков