За нов кабинет са нужни свръх компромиси. Най-голям компромис трябва да направят "Продължаваме промяната".

Това заяви независимият депутат и министър на спорта в оставка Радостин Василев пред БиТиВи.

Независимите депутати обсъдили управленската и законодателна програма с БСП по време на преговорите за съставяне на правителство с третия мандат. До края на деня независимите ще формират отношението си по направените корекции на програмите.

Радостин Василев е на мнение, че ако другата седмица няма развитие за съставяне на правителство от преговорите, е по-удачно да се отиде на избори. Затова Василев се надява БСП да не задържа прекалено много третия мандат.

Той е песимист по отношение на подкрепа на независимите народни представители, ако ИТН участват в ново правителство.

На Нинова й светят предупредителните лампи в преговорите

На Нинова й светят предупредителните лампи в преговорите

Тя иска да се осигури стабилност за България

Сега да подкрепим нещо изкуствено създадено да прекара държавата през трудности, които могат да бъдат преодолени при едни избори, е много голям компромис, подчерта спортният министър в оставка.

Според него ПП трябва да отидат на избори, защото са с висок тренд и щели да ги спечелят.

Той покани Виктория Василева да се явят заедно на полиграф затова дали са се срещали с премиера в оставка Кирил Петков. Виктория Василева има качества за политик, за разлика от сценаристите от ИТН, изтъкна той.

Радостин Василев ще се включи в следващите евентуални предсрочни избори с гражданско сдружение, което независимите обмислят да създадат. С ПП вече се говори и за подкрепа на следващите избори - с Кирил Петков и Асен Василев, уточни той.

Радулов за подкрепата на независимите за кабинет на БСП: Всеки сам си преценя

Радулов за подкрепата на независимите за кабинет на БСП: Всеки сам си преценя

Хората искат да има възмездие

Припомняме, вчера БСП проведе консултации с ДБ и независимите депутати, отцепили се от ИТН, за съставяне на правителство с третия мандат, след което Нинова изтъкна, че има нужда от повече време за преговори. Лидерът на БСП посочи, че около програмата има мнозинство, но сега предстоят разговори за персоналния състав на новия кабинет.