Няма никакви сериозни поводи да мислим, че някой се старае за злоупотреби с машини и с машинното гласуване. Изборният ден като цяло е започнал нормално, докладва вътрешния министър Бойко Рашков цитиран от Нова телевизия, след като упражни правото си на глас.

Пред журналисти той докладва, че има отчетени и тази сутрин отделни случаи да опити да се купуват гласове. А като пример той посочи отново област Хасксово", където действащ кмет "размахвал пръст на полицейски началник" заради опит на органите на реда да противодействат на купуване на гласове в близост до изборната секция.

Иначе Бойко Рашков спомена и интересен случай с намек за куриозност, че член на секция е влязъл през нощта и се е опитал да използва помещението "не за каквото трябва". Наложило се е намесата на органите. Няма подозрения за нещо по-сериозно, а намекът, който направи Рашков, беше по-скоро за комична ситуация. "Нормално, но не е редно...", каза вътрешният министър.

"Всички български граждани чувстват какви са проблемите в страната и колкото повече гласуват днес, толкова по-добро бъдеще ще имаме." Бойко Рашков призова всички българи да излязат да гласуват - "иначе няма да имаме морално право да критикуваме". Със съжаление той констатира, че "твърде много български политици разчитат на това повече хора да останат вкъщи, да отидат за гъби и т.н."