Министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов ще отговаря за организацията на изборите. Това стана ясно от изказването на служебния премиера Димитър Главчев в началото на днешното заседание на Министерския съвет (МС).

По думите му този кабинет е един преход от предишното правителство. Главчев даде висока оценка за работата на предишния служебен кабинет, който си свършил добре работата. Промените са свързани с оглед снижаване на политическото напрежение, аргументира трите смени на министри Главчев. Те са съгласувани в диалог с президента Румен Радев. Ще продължим да си вършим работата, заяви още служебният премиер. Ще бъдем равноотдалечени от всички политически сили, увери той.

ЦИК опроверга Иван Ченчев за заплашвани свои членове

ЦИК опроверга Иван Ченчев за заплашвани свои членове

Комисията проведе първи редовен брифинг

Да се фокусират върху кампанията, а не върху служебната власт, посъветва той партиите и увери, че кабинетът ще гарантира честни и прозрачни избори. Ще наградим постигнатото от преди, изтъкна Димитър Главчев. Координатор по изборите ще е Росен Карадимов, обясни той. Смятам, че той ще осъществява добър диалог с ЦИК, изтъкна премиерът.

На изключително високо равнище са всички кандидати за еврокомисар, отбеляза министър-председателят и благодари на партиите за отговорното отношение. Ще представим кандидатура, които да отговарят на критериите, посочи Главчев. Няма разпределени ресори, успокои той. Ресорите се разпределят от Европейския съвет, както обясни премиерът. Несъстоятелно е твърдението, че сме закъснели, заяви той. Правилно е решението Народното събрание да представи номинациите за еврокомисар, смята също Димитър Главчев. Той ще запознае днес министрите с кандидатурите, за да могат те да вземат информирано решение. 

Главчев - 2 утвърждава в петък българските кандидатури за еврокомисар

Главчев - 2 утвърждава в петък българските кандидатури за еврокомисар

ПП-ДБ го призовават да избира кандидатите особено отговорно