Лидерът на АБВ Румен Петков се пита защо БСП изобщо участват в парламентарните избори при положение, че непрекъснато напускат парламента.
Петков разкритикува позицията на социалистите сега покрай Изборния кодекс. Позицията им "или всичко, или нищо" е напълно неадекватна.

Когато излизаш от Народното събрание, трябва да имаш идея как ще се върнеш. Защо тогава участваш в избори, попита лидерът на АБВ и поиска да се припомни как червените депутати са се върнали последния път - "доста конфузно" по думите му.

В момента, според Петков, едно поведение имат "Кире либерала, Йоло Денев и БСП". Румен Петков припомни, че е бил член на БСП, включително е бил част от управлението на тази партия, но в момента представители на тази партия са обхванати от чувство за самодостатъчност, което е дълбоко грешна позиция, защото води до самота.

Имайте едно на ум с АБВ, предупреди Станишев

Имайте едно на ум с АБВ, предупреди Станишев

Според Георги Божинов левицата не може да си осигури мнозинство

Петков припомни и последното излизане на червени представители - от Националното сдружение на общините, което се е случило точно, когато са се разпределяли парите за управление на общинските болници. При положение, че БСП нямат областен кмет, разкритикува още лидерът на АБВ.

Румен Петков увери, че партията му отдавна е заявила позицията си, че този модел на управление е престъпен и дълбоко порочен и той трябва да се демонтира.

Румен Петков, който е и бивш вътрешен министър, определи като глупости твърденията, че може да се очаква хибридна атака на Русия на предстоящите избори, включително и чрез използване на партии като АБВ.
"Да излезеш и да твърдиш, че някой разхвърля новичок на Балканите, това са пълни глупости", заяви Румен Петков.

По думите му "това несъстоятелно явление Плевнелиев може да ходи и да си плещи каквото си иска. Но да правиш изказвания от името на държавата България е дълбоко несериозно". По отношение на изказвания на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, Петков заяви, че е също несъстоятелно "да си плащаш една закуска с подобни твърдения" (бел.ред. че могат да се очакват хибридни атаки). По думите на Румен Петков, когато се твърди за руска намеса и се хвърлят обвинения, трябва да изложат аргументи.