Държавният глава Румен Радев проведе среща на "Дондуков" 2 с ръководствата на Държавна агенция "Национална сигурност", Държавна агенция "Разузнаване", Служба "Военна информация", Националната служба за охрана, както и със заместник-главния секретар на МВР.

Състоянието на националната сигурност във вътрешен и международен план и рисковете пред управлението на страната бяха теми на срещата.

Припомняме, че президентът Румен Радев върна с вето промени в закона за МВР. Несъгласието е с разпоредбите, които дублират охраната, осъществявана по Закона за Националната служба за охрана. 

Днес вътрешна комисия гледа на първо четете ветото на президента. 

Радев върна с вето промените в Закона за МВР

Радев върна с вето промените в Закона за МВР

Не са съобразени с изискванията на правовата държава, а и не са съгласувани с други законови изисквания

Преди седмица премиерът Бойко Борисов пък съобщи, че президентът го следи с дрон. В отговор на обвиненията Радев призна, че има дрон, но нямало нищо общо с това, което Борисов твърди. По думите му за разлика от Борисов неговата фантазия имала предел.

Преди това излязоха снимки от спалнята на Борисов, на които се виждаше как той спи и в нощното му шкафче има пачки с евро и златни килчета. По този повод премиерът Борисов заяви, че след като са видяли, че с избори не могат да го бият, са започнали с компромати по учебника на КТБ.