Президентът сигурно е бил зает, затова не е отишъл на клетвата на новите съдии в КС. Това предположение направи пред медиите в Партийния дом лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Процедурата за избор на съдии в КС, по мнението му, е най-прозрачната. Самият Радев при назначаването на съдии от неговата квота, ги назначава еднолично, по думите на бившия премиер. На новите съдии пожела да изпълняват законите на страната.

Бойко Борисов попита срещу кого опозицията внася жалба и дали не е срещу Янаки Стоилов, дългогодишен депутат от БСП и бивш министър в служебен кабинет на президента. Откак съм човек, той винаги е бил от БСП, припомни лидерът на ГЕРБ. Десислава Атанасова е напуснала ГЕРБ.

За недоволството на адвокатските колегии той припомни, че това е решението на НС, а сме парламентарна република. Борисов не пожела да коментира поведението на Румен Радев.

Атанасова и Белазелков наметнаха тогите на конституционни съдии

Атанасова и Белазелков наметнаха тогите на конституционни съдии

На официалната церемония не пресъства президентът Румен Радев

За срещата между Кирил Петков и Спас Русев той е говорил със съпредседателя на ПП и Петков казал, че не си говорели нищо, само пили кафе. Питал го за срещата като некоалиционен партньор, Кирил Петков днес при Цветанка Ризова щял да говори за Чаталджагейт, а в неделя и Асен Василев щял да даде обяснение.

Ние сме некоалиционни партньори, отчете той. Разговарял и с Даниел Лорер, както и с Атанас Атанасов и те го уверили, че няма нищо нередно в скандала с Чаталджа. Длъжен съм да им вярвам, каза Бойко Борисов. 9 месеца изкарахме заедно, това си е сериозна връзка, допълни той.

За пътя на Копринката той припомни, че отдавна е говорил. Говорил си с Делян Пеевски по политически теми. Тепърва ще се реши кой ще оглави комисията за спецслужбите, но не смята, че "Възраждане" е проруска партия, по-скоро били крайнодесни. Всеки член на комисията бил равнопоставен на председателя.

Опозицията се обединява в името на комисията по спецслужбите

Опозицията се обединява в името на комисията по спецслужбите

След като нарочно взеха комисията от председателството на „Възраждане“