Изключително важно е дебатът за редовен бюджет да се състои. Тази позиция изрази от трибуната на НС Асен Василев по време на дебатите за декларация на НС с призив служебната власт да вкара редовен бюджет.

Със закона за удължаване на бюджета, служебният кабинет смята, че ще може да се наложи фискална дисциплина , по думите му. Този ефект няма да бъде постигнат, заяви Василев. Нямало да се знае ефектът от мерките. Много по-отговорно е да се внесе истински бюджет, смята той. Така ще се запази дефицитът от 3%, както обясни бившият финансов министър.

Ако не се сформира кабинет, страната остава без бюджет до юни или юли. Това е абсолютно безотговорно, оставяме държавата на автопилот, притеснен е Асен Василев. Андрей Гюров поиска в зала да дойдат служебният премиер Гълъб Донев и финансовият министър Росица Велкова.

Бюджетът на държавата е най-важният закон, по думите му. Председателстващият заседанието Росен Желязков даде почивка по искане на ПГ на ПП. Отсъствието на премиера и финансовия министър било неприемливо, по думите му.

Сутрешен спор между депутатите за парите на държавата

Сутрешен спор между депутатите за парите на държавата

Андрей Гюров поиска в началото на пленарното задание да се гледа декларацията на ПП с призив към властта да внесе бюджет