Политиката на тройната коалиция доведе България до тежки страдания, заяви от парламентарната трибуна председателят на Парламентарната група на "Атака" Волен Сидеров.
По повод призива на председателстващия заседанието на парламента днес проф. Андрей Пантев - депутатите да се държат дружелюбно, Сидеров заяви: "Ако искате да се прегръщаме и да пием кафе, искам да ви кажа, че този парламент няма да бъде такъв. Политиката не е водевил. Политиката е жестоко, сурово занимание".

Сидеров заяви, че не се е чула нито дума от управлението досега нито елемент на покаяние, нито нотка на оценка за някаква грешка. Напротив, Станишев се изказа назидателно за това как да се държим тук. „Ние не сме под комунистически режим г-н Станишев, годината не е '68-ма", заяви Сидеров.

„До сега управляващите се изказаха по такъв начин, все едно са издигнали България до невиждани висоти. Това не е така. Българският народ не е въздигнат до висотата, която заслужава", категорично заяви Волен Сидеров.
Той отправи обвинение към лидера на БСП, че по време на управлението на тройната коалиция е имало реални политически репресии като управляващите са изпращали полицията да бие пенсионери, излезли да изразят недоволството си от властта.

„Превърнахте българското МВР в репресивен орган. Вашето управление беше режим, а не демократично управление. Пребивахте фермери, провеждахте политическа репресия с мандата на турската партия ДПС", отправи обвинения Сидеров.

Той се обърна и към президента Георги Първанов с въпроса защо не се е възползвал от правото си да се изкаже и го запита дали не се чувства гузен за това, че е дал мандата на ДПС - „наследник на терористична организация, която взривяваше влакове с жени и деца".
Относно изказването на лидера на ДПС Ахмед Доган, Волен Сидеров заяви, че сезира главния прокурор и настоява той да разпореди проверка за антиконституционни изказвания и призова да му бъде отнет политическия имунитет.  

Като „постижение на българския народ и българския национален гений" Сидеров определи „оглушителния шамар" към управляващите по време на изборите на 5 юли.

„Благодаря на българския народ, че свалиха от власт БСП, ДПС и НДСВ и ги пратиха в забравата", заяви от парламентарната трибуна лидерът на Атака.

Той поиска да бъдат търсени отговорност и санкции на Ахмед Доган в юридически план, а не само в политически чрез падане от власт.

„Ние живеем в перманентна криза, в която беше потопена българската нация с БСП и ДПС. Ние сме 5-та колония на Анкара, която ерозира българската идентичност. В плен сме на една псевдодемокрация", заяви още лидерът на Атака.

Той предложи на новото мнозинство: „Да спрем порциона на раздавача на порции!" и допълни, че се е наслушал на приказки и на обещания. Сидеров призова още следващия парламент да бъде мнозинство на действието, а не на думите.
Волен Сидеров обвини премиера Сергей Станишев в съучастие в престъпление заради коалирането му с партии, които е трябвало да разследва.

„Ако не започнем това мнозинство с търсене на вина ние няма да бъдем никакво ново мнозинство. Ние няма да тръгнем по пътя на компромиса. Ще сме безмилостни и безкомпромисни ако новото управление забрави какво е казвало в предизборната кампания. Не искаме думи и художествена реч", категорично заяви лидерът на Атака.

Той посочи и някои от предложенията, които партията вече е изготвила и ще внесе в парламента.

1.Проекторешение за осъждане на геноцида на българите в османската империя - Сидеров поясни, че за първи път такова предложение се внася в българския парламент и че въпросът трябва да се разглежда както еврейския Холокост и арменския геноцид.

2.Решение, с което се урежда дълга на малоазийските и тракийските българи както и обезщетението, което по думите му надхвърля 15 млрд. долара днешни пари.

3.Решение за признаване на геноцида в османската империя.

4.Предложение за създаване на временна анкетна комисия за установяване нарушенията, манипулациите и нередностите при провеждането на изборите в Турция и смесените български райони.

Сидеров поиска и отмяна на двойното гражданство, по-строги санкции за всички, които са осквернили символите на България, промени в Закона за провеждането на референдум, отмяна на заменките. „Внасяш нещо, гласуваш го и точка по въпроса. Останалото е художествена самодейност, обещания", заяви Сидеров.

Той пожела на новоизбраните депутати да не дочакат деня, в който да бъдат обект на поредното разочарование и ги призова да следват националния интерес на България. „Да живее България! Успех на всички колеги, които са българи!", завърши Волен Сидеров.