Незаконно изградени и ползвани атракционни съоръжения и обекти на територията на хотел "Империал" и хотел "Амфора" в к.к. "Слънчев бряг", община Несебър.

Сигнал за тях в Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Дирекцията за национален строителен контрол е изпратен лично от заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, съобщават от пресцентъра на МС.

Сезирана е и РИОСВ-Бургас по отношение на проверка за евентуално наличие на дюни в зоните на въпросното строителство.

Само за една нощ Симеонов громи шума в Слънчев бряг
Обновена

Само за една нощ Симеонов громи шума в Слънчев бряг

"Изчакахме "възкръсналото" заведение пак да се напълни с хора и отново им иззехме аудио уредбите", съобщава вицепремиерът

От прессекретариата на Валери Симеонов припомнят, че на 16.08.2017 г. в публикация в интернет страницата на в. "24 часа" председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова е заявила, че не са извършени нарушения и че няма строителство върху морската ивица.

Припомняме, преди седмица вицепремиерът Симеонов организира масирана проверка на заведения в курортния комплекс "Слънчев бряг", което предизвика напрежение сред хотелиери, а и сред гости и туристи
Валери Симеонов се аргументира с дисциплиниращия ефект по спазването на закона и наредбите за шума в населените места. 

Собственици на вили в Слънчев бряг се жалват и на Манолова за шума

Собственици на вили в Слънчев бряг се жалват и на Манолова за шума

За омбудсмана не е работа на вицепремиер да прави проверки, а да накара нивата под него

Прокуратурата подкрепи действията на зам.-министър председателя с проверки на общинските наредби и тяхната законосъобразност. 

От друга страна обаче хотелиери и собственици на заведения по Черноморието са разделени на "за" и "против" операцията "тишина", инспирирана от Валери Симеонов. 

анкета

Какво прави Симeонов в Слънчев бряг?

Виж резултати

Грижи сe за спокойствието на туристите 13.5%

Установява закона 34.8%

Гради лична ПР акция 21.0%

Иска да влезе в новините 6.2%

Излага се 24.5%