Заседанието на парламента бе предварително прекратено, както обяви председателстващият Любен Корнезов - заради саботаж от страна на депутати от „Атака".

Напрежението се нагнети след като дойде редът на въпрос на Волен Сидеров и Павел Шопов към министъра на вътрешните работи в оставка Румен Петков.

Вместо да зададе въпроса си от парламентарна трибуна Сидеров настоя председателстващия Корнезов да покани Петков да напусне залата.
Сидеров го нарече „индивид, който няма право да бъде в тази зала".

До отговор на министъра в оставка по въпроса на Сидеров и Шопов от парламентарния контрол не се стигна. Националистите бяха застанали до него до трибуната, продължавайки да настояват да напусне залата.

Те отказаха да изпълнят подканите на Корнезов да заемат депутатските си места, което доведе до прекратяване на заседанието.

Петков не успя да отговори на въпроса, който беше относно връзките на зам.-директора на ГДБОП Иван Иванов с престъпния свят.

На кого да задавам въпроса, на един фантом ли, на един човек, който е част от историята вече, част от позорната история на България, попита в кулоарите на парламента Сидеров. Този човек трябва да бъде разследван и съден, каза още той.