Депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов очаква на тазвечершния Коалиционен съвет да се стигне до максимално обхватно решение по отношение на военната помощ за Украйна. Това заяви той на влизане в Министерския съвет, цитиран от Нова телевизия.

Той припомни позициите на останалите партии в управляващата коалиция. "Един конкретен е с конкретна позиция. Тази вечер по-скоро ще споделя това, което видяха очите ми в Украйна. Ще поговорим чисто в човешки план. Надявам се да стигнем до максимално обхватно решение по казуса", каза Балабанов, който беше в делегацията на премиера Кирил Петков в Украйна. 

Пропаганден трик ли са твърденията на Русия за украинско биологично оръжие?

Пропаганден трик ли са твърденията на Русия за украинско биологично оръжие?

След нахлуването в Украйна Русия твърди, че Киев разработва биологични оръжия с подкрепата на САЩ и Германия

Запитан дали ще се опита да убеди БСП да подкрепи ремонт на военна техника, той отговори, че не иска да убеждава никого. "Това лежи на съвестта на всеки един човек, защото казусът е морален. Хора като нас губят животите си в Украйна. Но всеки ще решава", каза Балабанов.

Относно изявленията на лидера на БСП за напускане на коалицията, депутатът от ИТН обясни, че не може да коментира какво ще реши лидерът на БСП Корнелия Нинова и какви заявки дава. 

ПП: Народното събрание няма да даде оръжие на Украйна

ПП: Народното събрание няма да даде оръжие на Украйна

Украйна има нужда от ремонт на тежка техника

"Лошо е да използваме тази криза с войната в Украйна за политически цели и кампании. Всеки си носи глава на раменете и може да реши, каквото прецени", каза Балабанов. Неговите колеги от ИТН ще гласуват "по съвест" за военната помощ за Украйна.