Новоизбраният държавен глава Румен Радев ще продължи евроатлантическата линия на България, каза президентът Петър Стоянов пред bTV.

Стоянов се е чул с Радев, за да му честити победата седмица след балотажа. По думите на президента от 1997 г. до 2002 г., следващият държавен глава му се сторил разумен и сериозен човек, с характер.

Радев все още се лутал в изграждането на собствен образ

Радев все още се лутал в изграждането на собствен образ

Същевременно БСП все по-силно го "прегръщала"

"Българската политика има нужда от хора с характер, защото дълго политиката ни се формираше в безхарактерност", обяви Стоянов.

По думите му липсата на политически опит у новоизбрания президент може да е плюс за него, но може и да се превърне в минус.

Петър Стоянов смята, че сегашният президент Росен Плевнелиев е имал успешен мандат, защото не е сгрешил в нищо важно.

СДС и ДСБ имат много сложна история - като тези италиански семейства, които ту се събират, ту се разделят, ту се обясняват публично в любов, каза още Стоянов.

По думите му със създаването на ДСБ през 2004 г. Иван Костов е нанесъл сериозен удар на СДС, от който тя все още не може да се съвземе.

"Костов създаде ДСБ с идеята за нова дясна партия с чисти и неопетнени хора - това не се случи", зави президентът Стоянов.

Той съжалява, че от ДСБ не се е получила истинска партия и тя започнала да прави коалиции, с което е отстъпила от основната си линия.

Стоянов отказа да дава прогнози за предстоящите парламентарни избори.

Отвоюването на държавата от мафиотския плен – топ цел за Христо Иванов
Обновена

Отвоюването на държавата от мафиотския плен – топ цел за Христо Иванов

Избраха го за председател на партията "Движение Да, България"

За Христо Иванов, който създаде нова партия - "Да, България", той смята, че е почтен човек и залага на много важна кауза - държавността. Въпросът е кой ще се нареди зад него.

"Ако са старите физиономии, скептичен съм за бъдещето на партията", уточни Петър Стоянов.