От "Продължаваме промяната" да си видят гласуванията в парламента и ще видят, че имат 70-80% общи гласувания с ГЕРБ и ДПС. Задругата да я насочат към себе си, а не към БСП.

Тoва заяви заместник-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски пред БиТиВи за възможните коалиции след парламентарните избори на 2 април.

Свиленски отсече, че БСП няма да си промени позицията да прави коалиция с ГЕРБ след изборите на 2 април. БСП със сигурност ще отстоява и спасява парламентарната република и ще се бори с всеки, който използва модела "Борисов" за използване на властта. "Възраждане" не се превръщат в потенциални партньори на социалистите, стана ясно от думите на Свиленски.

Костадинов не изключи сътрудничество с БСП в следващ парламент

Костадинов не изключи сътрудничество с БСП в следващ парламент

Възраждане сезира КС относно решението да се построят нови два реактора в АЕЦ "Козлодуй"

Според него новото ляво обединение ще се раздели много бързо, когато започнат да подреждат предизборните си листи. Напусналите БСП могат да се завърнат в партията и да работят за победата на социалистите, подкани ги Свиленски.

Свиленски обясни, че не става въпрос за нанасяне на репутационни щети неизпълнението на третия мандат, но лошото е, че "всички институции си нанесохме репутационни щети, че за 2 години не можем да излъчим правителство". БСП направила възможното и нормалното на база на политики да съставят кабинет, но за съжаление и този път не се получило.

Президентът забави 4 месеца връчването на мандатите, без някой да е искал това от държавния глава, посочи социалистът. За него единственото обяснение да се забавят мандатите е служебният кабинет да работи без прекъсване. Президентът със сигурност не е нарушил Конституцията, но създава прецедент за в бъдеще, предупреди Свиленски.

Той недоумява защо председателят на стратегическия съвет на президента Александър Маринов говори от името на социалистите и твърди, че държавният глава има влошени отношения с част от ръководството на БСП. Социалистите не реагират така персонално, а реагират по политики, обясни Свиленски.

"Не сме предизборен кодекс да си променим изборния резултат. Целта е да се повиши избирателната активност на предсрочните парламентарни избори, но дали хората ще гласуват за друга партия или за БСП, да преценят", коментира той.

Свиленски не пропусна да нападне служебния кабинет на Румен Радев с думите, че не е решил нито една криза в държавата и че не е приел държавен бюджет.

Служебният кабинет отчете успехи перо по перо, заварил "държава на пауза"
Обновена

Служебният кабинет отчете успехи перо по перо, заварил "държава на пауза"

Гълъб Донев даде правителството си като пример за управление в екип