Активно върви подготовката за предизборна коалиция между "Продължаваме промяната" и "Демократична България", но вратата е отворена и за други партии и организации, които споделят идеите на двете формации.

"Работим доста активно с "Демократична България", така че да се случи обединение не само с тях, а и с всички други граждански организации, с които имаме една обща визия за България. Как България да стане една модерна европейска държава, в която всички ние се гордеем, че живеем", коментира в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на "Промяната" Асен Василев.

ДБ разговаря с ПП за фронт срещу полупрезидентска република

ДБ разговаря с ПП за фронт срещу полупрезидентска република

Трябва да се излезе от ситуацията чрез реформаторско управление, настоява Христо Иванов

Целта на ПП и ДБ ще бъде държавата да върви напред, като за основа на бъдещото обединение ще бъде разписано коалиционно споразумение.

Василев е оптимист и за това, че "малко по малко" обществото узрявало във вижданията си накъде трябва да върви в развитието си страната. "Едната визия е, че всичко, което се е случило досега, е горе-долу добре и това е каквото можем. Другата визия е, че можем много повече. България може да заеме достойно място в ЕС и да задава тона."

Пат след сблъсък на реформаторските сили и статуквото отсъди Никола Минчев

Пат след сблъсък на реформаторските сили и статуквото отсъди Никола Минчев

Даден е мандат за разговори на ПП с ДБ и всички продемократични партии за общо явяване на изборите, по думите му

Народният представител преповтори и наблюденията си, че на лидерската среща, инициирана от БСП, е било постигнато съгласие между социалистите и ГЕРБ. "Не мога да кажа какво ще направят колегите от ГЕРБ, ДПС или БСП, но това, което видяхме, е че имаше говорене за технически кабинет и имаше обединение около някаква визия, която е много по-различна от тази, която имаме ние и ДБ. Очертават се две различни Българии."

Василев коментира и друга тема - подписката, организирана от "Възраждане" и подкрепена от БСП за сигнал към Конституционния съд заради решението на парламента мощностите на АЕЦ "Козлодуй" да бъдат разширени чрез изграждането на реактори AP1000, произведени от "Уестингхаус", като не се дава възможност за получаване и на други оферти. Според съпредседателя на ПП не е нормално да няма открита конкурентна процедура за изпълнител на проекта. От "Промяната" ще разгледат мотивите на БСП и "Възраждане" и ще обмислят дали да се включат в подписката.