Великотърновските социалисти от основната партийна организация "Нова ера" взеха решение да приемат в редиците си изключения от БСП Кирил Добрев, съобщи БНР.

Инакомислещите в БСП трябва да се уважават, а не да се преследват и изключват, коментира Димитър Чолаков, председател на великотърновската партийна организация "Нова ера" и член на областното ръководство на партията.

Добрев: От БСП не ме искаха на Конгреса, затова ме изключиха

Добрев: От БСП не ме искаха на Конгреса, затова ме изключиха

Корнелия Нинова вероятно ще бъде преизбрана за нов мандат, прогнозира той

"Кирил Добрев е партиен човек. Ако по този начин за щяло или за нещяло, за това, че си изразяваме собственото мнение свободно, започнем да се гоним ей така от партията, то нашата партия на какво започва да прилича? Трябва да съхраним своите кадри." - посочи Чолаков.

Предстои да бъде проведен разговор с Кирил Добрев за предаване на поканата за търновско членство в БСП.

Според партийния устав, изключените от БСП могат да се запишат отново в партията като редови активисти не по-рано от 12 месеца след наказателната санкция.

Кирил Добрев: Изключването от БСП е последното убежище на страха

Кирил Добрев: Изключването от БСП е последното убежище на страха

Той не е изненадан - ръководството толкова си можело

Припомняме, Кирил Добрев е един от отявлените критици на ръководството на партията в лицето на Корнелия Нинова. На един от последните партийни форуми изказа своята радост, че Нинова заема пост в изпълнителната власт, тъй като по този начин може да освободи партията от присъствието си.

Същевременно Корнелия Нинова обяви своята оставка след резултата от последните парламентарни избори на 14 ноември. Изборът на нов лидер обаче ще се състои през идната година. Оставката на Нинова е втора поред, която тя подава като лидер на БСП. През лятото на тази година, когато се състояха и първите преки избори за председател на социалистическата партия, Кирил Добрев бе опонент на Нинова, но събра едва 15% подкрепа.