"47-ото Народно събрание показа как може да работи един парламент от любители, които в огромната си част нямат необходимата подготовка и квалификация за тази сложна дейност".

Това заяви пред БНР Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", юрист и бивш депутат. Причината за подобно развитие е свързано с търсенето на нещо ново. 

47-то Народно събрание приело 78 закона

47-то Народно събрание приело 78 закона

Депутатите получили отговор на 2478 въпроса

"Разбирано наистина по съдържание така - като нещо ново. Това е както хората си търсят нови любовници, само и само да са нови, без значение на какви изисквания за външен вид и качества отговарят. В такива случаи разочарованията са неизбежни", каза Дончева.

Според нея "Продължаваме промяната" ги чака това, което се случи с ИТН от появата им в политиката досега.

"За да наваксаш много бързо това, което не можеш, не знаеш и нямаш, трябва първо да си обхванат от убеждението, че си талантлив човек, но трябва много да наваксаш, а това става с цената на много труд и усилия. Не виждам в ПП разбиране, че трябва да наваксват много, напротив - там има убеждение, че светът започва от тях и всякакви хора от преди тях само им навяват безрадостни мисли и е по-добре да се отстранят, за да не им пречат", заяви бившият депутат от левицата.

Тя е категорична, че точно в изтеклия в медиите запис от заседанието на ПГ на ДБ не се вижда никакво основание ИТН да напусне преговорите за съставяне на ново правителство. 

"Демократична България" публикува пълния запис

"Демократична България" публикува пълния запис

България е по-голяма от всички възпалени ега, посочи Христо Иванов

"Основания има в разправиите с МРРБ, защото решаването на въпросите за заплащането на пътищарите и за отделянето на необходимите пари за общините и за начина, по който това трябва да се разпределя, ми се струва, че в аргументите на ИТН има сериозно основание. ... Между редовете на записа може да се разбере, че ДБ нямат грам доверие в ИТН", каза Дончева.

Тя е категорична, че достойнство в политиката е да отчиташ всички негативни обстоятелства, които могат да се случат, а не да си непрекъснато изненадан. 

ИТН затвори 47 НС със спомени за политическите игри и тревога за студената зима

ИТН затвори 47 НС със спомени за политическите игри и тревога за студената зима

Това заяви от трибуната на НС Пламен Николов

Според бившия прокурор и бивш депутат от левицата ДБ няма да подкрепи Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ, ако той е бил свързан с Държавна сигурност.

Тя смята, че когато става дума за тежки спорове по едно управление, което трябва да продължи или - не, прекаленото вкопчване в персоналните назначения обикновено приключва преговорите". 

Промените за КПКОНПИ се спънаха в кворума

Промените за КПКОНПИ се спънаха в кворума

Мустафа Карадайъ поиска проверка на кворума, след това депутатите му напуснаха пленарна зала

Според лидерката на "Движение 21" кабинетът на Кирил Петков е оставил "няколко много остри въпроса, които само ще се изострят" и трябва да намерят решение. Това са цените, горивата, отношенията с източниците на газ, цените на тока, които трябва да се решават от експерти.

Дончева призовава президентът Румен Радев сериозно да помисли кои ще са служебните министри в тези ресори.