Конфликт между президент и премиер видяха от ГЕРБ. Този конфликт е резултат от начина, по който бяха направени промените в ръководството на "Булгаргаз", обяви в кулоарите на парламента депутатът Тома Биков.

Вчерашните думи на държавния глава опозицията тълкува като "не ми пипай моите хора". Премиерът пък, според него, отговорил с "Не ми се бъркай". Много рано е все още да говорим за "Боянски ливади", както някои коментатори започнаха да говорят, но е въпрос на време Боянските ливади да се случат, допълни Биков. Така настоящото правителство щяло да бъде делегитимирано и щяло да приключи.

Все още не е ясно дали ще се стигне до нови избори, смята депутатът от ГЕРБ. Иначе опозицията подкрепя притесненията на Румен Радев, че ще се вкарат посредници между "Булгаргаз" и "Газпром".

Румен Радев критикува Петков: Прибърза за Северна Македония

Румен Радев критикува Петков: Прибърза за Северна Македония

Срещите с ОМО "Илинден" не допринасят за напредъка на РСМ за ЕС

В отстраняването на ръководството на "Булгаргаз" Биков вижда корпоративен интерес. Припомняме, че на новината за уволнението на ръководството на "Булгаргаз" реагира остро още през уикенда енергийният министър на ГЕРБ Теменужка Петкова.

Вчера държавният глава отправи първите си критики към премиера Кирил Петков - за прибързаното му посещение в Република Северна Македония и за уволненията в "Булгаргаз".

Премиерът обаче защити позициите и действията си.

Тома Биков усеща високо напрежение между Радев и Кирил Петков заради „Бугаргаз“

Тома Биков усеща високо напрежение между Радев и Кирил Петков заради „Бугаргаз“

Той вижда бездействие от властта