През 2019 година се предвижда щатът на Главна дирекция "Охрана" и Главна дирекция "Изтърпяване на наказанията" да бъде увеличен. Това съобщи министърът на правосъдието Цецка Цачева във Варна преди заседанието на Висшия съдебен съвет, на което ще се дискутира липсата на съдебна палата в областния град.

По думите на Цачева в Бюджет 2019 освен новите щатни бройки са предвидени и повече средства за увеличение на заплатите на служителите.

Хиляди недоволни надзиратели викат "мафия" и "айдуци" под прозорците на Борисов
Обновена

Хиляди недоволни надзиратели викат "мафия" и "айдуци" под прозорците на Борисов

Искат оставката на кабинета "Борисов 3"

Правосъдният министър уточни, че допълнителните бройки няма да са толкова много, за колкото настояват синдикалните образования. Имало възможност обаче през следващите 3 години отново да се увеличат бройките и проблемът да бъде решен.

"Добрата новина е, че се отпускат на Министерството на правосъдието в частта за главните дирекции "Охрана" и "Изтърпяване на наказанията" повече средства за възнаграждение, които са над 17 милиона - 17 300 000 за затворите и ГД "Охрана". Може би ние сме единствената система, на която е уважено искането за отпускане на повече щатни бройки за нуждите на двете главни дирекции. Разбира се, те не са толкова, колкото аз съм поискала, съгласно предложенията и на административното ръководство, и на синдикалните организации, но все пак в рамките на една 3-годишна перспектива мисля, че по този начин ще решим проблема и с човешкия фактор", заяви Цачева, цитирана от БНТ и БНР.

Горанов не иска синдикати и работодатели да спорят за бюджета

Горанов не иска синдикати и работодатели да спорят за бюджета

Не вижда нищо драматично в бюджетния дефицит