Председателят на българския парламент Цецка Цачева е в Брюксел на планирана визита. Днес тя е имала уговорена среща с българския еврокомисар Кристалина Георгиева.

Пред Нова телевизия Цачева каза, че вчера е минала през летището, на което тази сутрин две експлозии отнеха живота на най-малко 14 души. "Поддържам връзка с българския посланик в Белгия. Усеща се напрежение!", каза Цачева, която е в белгийската столица с парламентарна делегация.

"Около хотела ми е спокойно. Сега трябва да тръгвам към Европейския парламент, може да се промени програмата ми", добави тя.

По телефона от Брюксел бе включен и евродепутатът Ангел Джамбазки. Той разказа, че случайност е спасила живота му."След малко щях да се кача на една от взривените метростанции – Малбек е близо до квартирата ми. Другата взривена е Шуман – централната до сградата на Еврокомисията. Сега председателят на ЕК прекъсна заседанието. Спаси ме, че обичам да ходя по-рано. И двете места са много оживени."

"Официално в Европейския парламент още нямаме никаква информация за атентатите от официалните служби", заяви и евродепутатът Илияна Йотова, която се намира в Брюксел в момента. Тя допълни, че в Европарламента е започнало заседанието на комисиите и евродепутатите нямат официална информация.