"Само по самолети беше основното ни различие с президента Румен Радев". Така лидерът "Републиканци за България" Цветан Цветанов коментира в сутрешния блок на БНТ закупуването на още 8 изтребителя Ф-16 и различията си с държавния глава за самолетите.

По думите на Цветанов в това нямало нищо нелогично, защото в политиката трябва да имаш различно мнение.

По отношението на енергийните проекти в България Цветанов отбеляза, че никой не дава възможност да се види прозрачност в реализирането на "Балкански поток". Никой не дава отговор и защо десет години не можем да построим Интерконекторната връзка Гърция-България. Когато всеки политик говори за Северозада, къде има отклонение от "Балкански поток" за Видинска област например, запита Цветанов.

Припомняме, в края на септември месец след среща на премиера Бойко Борисов и американския посланик в България Херо Мустафа правителството взе решение да закупи още изтребители Ф-16. Според думите на премиера придобиването на самолетите F-16 Block 70 не е само покупка, а израз на желанието на България за необратима модернизация на въоръжените й сили с цел постигане на реална оперативна съвместимост с останалите държави членки на НАТО.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова настоя премиерът Бойко Борисов и министърът на отбраната Красимир Каракачанов да бъдат изслушани в парламента по този въпрос.

Каракачанов уверява, че новите F-16 ще се плащат разсрочено
Обновена

Каракачанов уверява, че новите F-16 ще се плащат разсрочено

По думите му следваюите 8 изтребителя ще се купуват при други условия