Опитите да бъдат скарани вътрешният министър Цветан Цветанов и премиерът Бойко Борисов удрят на камък, тъй като доверието между дамата е непоклатимо.

Това излиза от изказването на министъра в кулоарите на НС в отговор на въпрос кои са хората, които искат да го скарат с Бойко Борисов от 2008 г. насам.

За мен е важно доверието, което съществува между мен и премиера, лаконично отговори Цветан Цветанов.

По думите му за него е важно и доверието, което съществува в партията и в нейните структури. Винаги съм бил открит, винаги съм бил конструктивен и винаги сме правили допустимите компромиси, които могат да се взимат, похвали се министър Цветанов.

Той застана зад кмета на Димитровград Иво Димов, който се оказа с фалшива диплома. Той се доказа като един добър партиец, изтъкна вътрешният министър и посочи, че Димов има одобрението на обществеността на Димитровград.

Попитан отказва ли се от идеята да има второ неформално звено за координация на службите, което да се оглавява от неговия бивш съветник Георги Кръстев, Цветан Цветанов отговори: "Имаше съвет при президента и там имахме възможност да дискутираме всички тези, които бяха изложени в доклада. Стигнахме до един политически консенсус относно продължаващите реформи в сектора за сигурност."

Припомняме, премиерът Борисов заяви, че такова звено няма да има, както и вицепремиер, който да отговаря за сигурността.