Лично решение на министъра на енергетиката е оставката на Теменужка Петкова. Това увери зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на традиционните на Тодоровден конски състезания- кошии.

На пленум на БСП по-рано днес социалистите единодушно изтъкнаха идеята, че оставката не Теменужка Петкова е "бушон".

Борисов приема оставката на Теменужка Петкова

Борисов приема оставката на Теменужка Петкова

Това е почтеното и правилното

"Тя е достоен човек и подаде оставка, за да отпадне всякакво съмнение за връзки или натиск в сделката за ЧЕЗ, която е извършена в Чехия. Ще се направи пълна проверка по случая, за да се гарантира националната сигурност", обеща Цветанов.

Пред БТА Цветанов обясни, че докато не се проведе Политически съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти, той не смята, че е разумно да се говори за това кой ще бъде бъдещият министър на енергетиката. Цветанов се надява в сряда да имат решение за ситуацията и да предложат номинация.

Горанов учуден от оставката на Теменужка Петкова

Горанов учуден от оставката на Теменужка Петкова

Цветан Цветанов защити Теменужка Петкова

Заради натоварената международна програма на Борисов политически съвет не може да се проведе тази седмица. "Във вторник, когато ще бъде в България, ще търсим възможности за провеждане на Политически съвет, на който да търсим взимането на експертно политическо решение и евентуално обсъждане на дадена номинация", информира Цветанов.

БСП генерира скандал след скандал, изтъкна зам. председателят на ГЕРБ. Левицата се опитвала така да отклони вниманието.

Борисов опропастява възможностите на България според Нинова

Борисов опропастява възможностите на България според Нинова

Държавата трябва да има роля в енергетиката

По-рано на Зимен университет на Младежи ГЕРБ в Сандански Цветанов изтъкна, че БСП и президентът Румен Радев са едно. И президентът и левицата целят дестабилизация на страната, която на свой ред да доведе до предсрочни избори, обясни Цветан Цветанов.

По думите му държавният глава не изпълнил предизборните обещания за санкциите срещу Русия и СЕТА. Назначи служебно правителство и пое еднолично управлението на страната и му хареса да няма парламентарен контрол, акцентира гербаджията.

БСП бетонира ГЕРБ заради треторазрядното си ръководство, скочи Гергов

БСП бетонира ГЕРБ заради треторазрядното си ръководство, скочи Гергов

Янаки Стоилов пита за собствеността на енергетиката у нас