БСП да бъде истинска опозиция. За това настоя пловдивският социалист Георги Гергов преди днешния пленум на столетницата.

Партията трябвало да е алтернатива, а не да е опозиция на приказки и да бетонира ГЕРБ. Не червените са извоювали оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, по мнението на Гергов.

БСП обмисля да създаде телевизия

БСП обмисля да създаде телевизия

Стартиране на телевизионен канал на БСП

Припомняме, енергийният министър подаде оставка вчера. За да няма съмнение около сделката и заради близките й отношения с купувача на ЧЕЗ, Петрова депозира оставката си пред премиера Бойко Борисов.

Преди дни чешката ЧЕЗ одобри сделката за продажба на активите в България и купувача "Инерком Груп".

Антон Кутев: Правителството се сваля отвътре

Антон Кутев: Правителството се сваля отвътре

Вътрешни сили в ГЕРБ водят до оставки

Самата сделка за ЧЕЗ говори за нещо, което е скрито, е позицията на Гергов. Трябвало да е ясно кой купува активите на ЕРП-то. Несериозно било фирма с 50 000 лева капитал да придобие дружество, което отговаря за икономиката и може да бута правителства.

За Валери Жаблянов и дали партията го е защитила адекватно Гергов каза: " Много грешки правим, дали е случайно не зная, но много грешки правим. Аз мисля, че Валери Жаблянов е поредната жертва на такива емоционални и бързи действия, които водят до това, което преди време казах, че партията се управлява от треторазрядни хора".

Припомняме, в Народното събрание от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков два пъти иска оставката на Валери Жалянов и постави ултиматум. От ГЕРБ скочиха на социалиста заради определението за Народния съд в позицията на БСП за провеждането на Луковмарш. Първаночално позицията, написана като обръщение до премиера Бойко Борисов, беше разпратена до медиите, но в последствие редактирана на сайта на БСП.

Валери Жаблянов не вижда основание да подава оставка

Валери Жаблянов не вижда основание да подава оставка

ГЕРБ изкарвали всички жертви на комунизма мъченици, недоволен Симов

То се доказа, категоричен бе Георги Гергов. Михаил Миков е недоволен пък от начина, по който се вземат решенията и по който се изпълняват. А за ситуацията в държавата отсече:" Толкова неща се случват в държавата, че не ми остават сили да коментирам".

Георги Божинов също смята, че оставката на Теменужка Петкова не решава проблемите в енергетиката. Дипломатическите тенис кортове бяха апробация на това можеш ли да се гавриш с обществото, посочи той. Не може да бъде допусната гаврата с обществото. Щом няма надежден купувач на ЧЕЗ, държавата може да влезе във владение. Трябва да покажем, че има държава, смята още Божинов.

Има проблем в БСП, призна Валери Жаблянов
Обновена

Има проблем в БСП, призна Валери Жаблянов

Напрежението било заради политиката и кадровите промени

За случилото с Жаблянов той каза, че се е проявила тенденцията БСП да е безхарактерно приспособяваща се. Партията все още има способност да има историческо съзнание, коментира Георги Божинов.

Партията направила отстъпление от принципите си, разграничавайки се от мнението на Валери Жаблянов за Народния съд. Оставката на Теменужка Петкова няма да направи партията по-силна и сплотена, е мнението му. БСП трябвала да има мнение с аргументи, критикува още Божинов.

Янаки Стоилов смята, че е важно да се постави въпросът за собствеността и управлението на енергетиката. Оставката на министъра на енергетиката не решава този проблем сам по себе си, категоричен е социалистът.

Борисов опропастява възможностите на България според Нинова

Борисов опропастява възможностите на България според Нинова

Държавата трябва да има роля в енергетиката

Иначе дебатът за фашистката идеология трябвало да бъде продължен. Стоилов също критикува ИБ, че не действа като колективен орган. Големият въпрос е как функционира партията, смята Стоилов. БСП депутатите трябвало да предприемат редица действия за изслушване на КФН, КЕВР,ДАНС и да не се допускат неясни сделки.

Според него държавата трябва да има по-голямо участие в енергетиката. За оставката на Теменужка Петкова Янаки Стоилов допусна, че та може да е предварително калкулирана.