Депутатите от ГЕРБ и представители на Българската строителна камара се срещнаха в парламента, за да обсъдят проблемите на сектора.

Не бихме желали да ни слагат в политически интереси, обявиха строителите. Не искат да им слагат епитети, че строят скъпо и некачествено. Няма с какво да не се гордеят, заявиха представителите на Камарата.

Столичният "Дондуков" - ремонт на ремонта на ремонта

Столичният "Дондуков" - ремонт на ремонта на ремонта

Това отново навява темата за качеството на ремонтите и нуждата от "ремонт на ремонта"

Повод за думите им са няколко некачествени ремонти на ключови улици и булеварди в София, за които имаше и санкции за некачествено изпълнение.

За някои от ремонтите се води разследване за подмяна на влаганите материали след като фирмата е спечелила обществената поръчка с обявени други материали.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов защити бранша. Нашите фирми строят най-евтино в ЕС, стана ясно от думите му. Нека да се отнасяме с уважение към българските строители, призова той.

Разчитаме на строителите на за това, което са изградили, заяви Цветанов. Той настоява да няма фалшиви новини.

Подобно искане имаше от браншовата Камара на 16 октомври.

От Камарата на строителите настояват, че не са престъпници

От Камарата на строителите настояват, че не са престъпници

Искат да има санкции за увреден имидж

Оказа се, че след вчерашната среща с БСП строителите констатирали, че в документа на левицата "Визия за България" липсва сектор Строителство.

Иначе секторът иска законодателни изменения, за да се изсветли браншът. ГЕРБ искат да защитят сектора, за да не загубим нашите професионалисти. Вие сте гордост за цяла България, обърна се Цветанов към строителите. Той припомни, че при бедствия, строителите се включват във възстановяването.

Искам да защитим националните интереси, отчете заместник-председателят на ГЕРБ. Много от родните фирми са оклеветени и са използвани за политически цели, по мнението му. Целта е да има надграждане. Искаме тези 250 000 (работници - б.р.) да бъдат запазени, каза Цветанов.