Лидер на формацията ПП "Български възход" и бивши служебен премиер и министър на отбраната Стефан Янев, ще учреди утре партията, съобщи БНТ.

Сред по-известите лица в Инициативния комитет са: бившата служебна министърка на регионалното развитие Виолета Комитова,  Поли Карастоянова и Пламен Моллов, въпреки че само преди дни, Стефан Янев заяви, че Пламен Моллов няма да е сред учредителите на новата партия. Причината са твърдения за подкуп към изпълнителния директор на БАБХ проф. д-р Христо Даскалов.

Стефан Янев: Скандалите в парламента показаха неприятното лице на политическия живот

Стефан Янев: Скандалите в парламента показаха неприятното лице на политическия живот

По думите му предсрочни избори са най-логичното решение

Още през май на събрание на инициативния комитет на политическата формация, Янев обяви, че партията ще бъде националконсервативна, ориентирана към българските ценности. Тогава той не пожела да поясни в ляво, дясно или център ще се ситуира тя, не уточни и кои ще са бъдещите му партньори в политиката.

А миналият месец Стефан Янев заяви, че според него предсрочните избори не само се задават, но и разпадането на коалицията закъснява.

Припомняме, Стефан Янев бе отстранен като военен министър в правителството на Кирил Петков след серия от противоречиви изказвания по отношение на войната в Украйна, при които използваше изцяло лексиката на Кремъл. Преди започването на реалните военни действия той дори обвини медиите, че разпалват конфликта и общественото мнение. Отстраняването си от поста Стефан Янев коментира като сценарий и риск за националната сигурност.