Инвестиционният обмен в сферата на високите технологии и производства с висока добавена стойност е позитивна тенденция в сътрудничеството между България и Азербайджан. Като перспективни партньорства бяха откроени проекти, свързани с аутомотив сектора, безпилотни летателни апарати и сателитни технологии, високотехнологични способи за утилизация на масла.

Това е част от обсъденото от президента Румен Радев в Баку на среща, организирана от Българо-азербайджанската търговско-индустриална палата с представители на бизнеса. Президентът Румен Радев е в Азербайджан за участие в Десетия глобален форум в Баку, организиран от Международния център "Низами Ганджеви". Днес българският държавен глава ще проведе среща със своя колега Илхам Алиев. В прессъобщението не става ясно темата за увеличаване на доставките на азерски газ за България да е включена в дневния ред. 

Азербайджан увеличава износа на газ за Европа

Азербайджан увеличава износа на газ за Европа

Нови пазари за синьото гориво

Президентът Радев е посочил, че активният диалог на най-високо политическо ниво между България и Азербайджан и отличните двустранни отношения са солидна основа за последващо задълбочаване на сътрудничеството и в областта на икономиката. По думите на държавния глава, съществува потенциал за дългосрочни и взаимноизгодни партньорства и бизнесът трябва активно да се възползва от възможностите.