"Управляващите сатанизираха медицинските сестри. Стовариха върху главите им от обвинения в тероризъм и шантажиране до психическа нестабилност.". Това коментира депутатът от БСП проф. Георги Михайлов пред БНР.

Той подчерта, че благодарение на БСП Народното събрание не е замълчало по този случай.

Това не е краят, обявиха медсестрите след блокадата
Обновена

Това не е краят, обявиха медсестрите след блокадата

След 24-часова драма петте сестри излязоха доброволно от бившия партиен дом

Проф. Михайлов коментира, че не се взимали сериозни решения в българското здравеопазване, като "само се наливат пари, но няма резултати и дори премиерът призна, че има все повече оплаквания от здравната система".

По думите му БСП поставили сериозно проблемите на здравеопазването в България, но управляващите не предприели нищо и отново сме пропилели 3 години.

Правителството предлага споразумение със сестрите идната седмица

Правителството предлага споразумение със сестрите идната седмица

Според Борисов огромна част от обещанията към сестрите били свършени

Според социалиста този факт е печален, защото България продължава да е изоставаща и сме на първи места по най-лошите показатели в сферата на здравеопазването, а по добрите показатели сме само на последно място.

"Българските медицински специалисти са изключително сериозни и се справят в тези трудни условия, но това не означава, че управляващите трябва да се качват на гърба им. Дефектите в българското здравеопазване са заради неправилните политики на властта", категоричен беше Михайлов.

Той информира, че 25 хиляди сестри са напуснали здравната система през последните години, както и че са налице още много проблеми, които не са решени.

Медсестрите не видели нарушение при оставането си в Партийния дом
Обновена

Медсестрите не видели нарушение при оставането си в Партийния дом

Протестираме година и никой не решава проблемите ни, заяви Мая Илиева

"БСП през последната година предложи две неща - ДДС за лекарствата да се намали, както и медикаментите за децата до 14 години да са безплатни. Тези предложения бяха подминати с танцова стъпка от ГЕРБ", припомни народният представител.