"Няма да коментирам отношенията в коалицията на Патриотите, това е все едно да коментирате проблемите в едно семейство". Това заяви пред bTV Румяна Бъчварова, началник на политическия кабинет на министър-председателя Бойко Борисов.

ГЕРБ уверени в коалиционните си партньори

ГЕРБ уверени в коалиционните си партньори

Нямаме основания за сериозни притеснения по отношение на коалиционните партньори

Според Бъчварова независимо от проблемите в малката коалиция на ОП, в голямата коалиция (ГЕРБ-ОП - б.р.) няма проблеми. По думите ѝ правителството работи добре и мнозинството се представя добре в парламента. "Обединените патриоти" като коалиционен партньор следват и подкрепят записаното в програмата на правителството, добави Бъчварова.

Началникът на политическия кабинет на премиера посочи и че при формираното по сегашния начин правителство - самата коалиция и разпределението по ресорите, е постигнат баланс, който работи добре.

Марешки се съмнява в смелостта на патриотите, панирани от изказване на Добрев

Марешки се съмнява в смелостта на патриотите, панирани от изказване на Добрев

Когато държавата не контролира, мишките започват да лудуват и мародерстват, коментира Марешки скандала ЧЕЗ

Относно скандала около сделката с активите на ЧЕЗ у нас Бъчварова беше категорична, че кабинетът няма за цел да скри информация по темата. По думите ѝ анкетната комисия в парламента е гаранция за това и следва темата за ЧЕЗ да се остави на експертите, за да няма повече фалшиви новини от порядъка на това, че министърът на енергетиката Теменужка Петкова има роднински връзки с шефа на компанията "Инерком", която купува активите на чешкото електроразпределително дружество у нас.

Според Бъчварова умишлено темата е била политизирана, защото не може да се постигне съгласие или да се намери добро решение по темата. "Надявам се с предоставянето на информацията, която имаме при нас, тази възможност да бъде спряна", посочи още тя.

Цветанов съветва президента и опозицията да внимават какво говорят за ЧЕЗ

Цветанов съветва президента и опозицията да внимават какво говорят за ЧЕЗ

Анкетната комисия ще изясни фактите около сделката според Цветанов

Бъчварова коментира и изявлението на руския патриарх Кирил в хода на срещата му с президента Румен Радев. Според нея думите на руския духовен глава имат политически контекст. Според нея е право на всяка държава да чества празниците си, особено националните такива, по начина, по който ги разбира. "Поуките или назидателният тон не са приемливи в такъв празничен ден", тълкува Бъчварова и допълни, че изказванията на вицепремиера Валери Симеонов са агресивни и не са позиция на кабинета.

Симеонов призова за реакция срещу руската агресия в Крим

Симеонов призова за реакция срещу руската агресия в Крим

Застрашава се сигурността на цяла Европа