Опозицията и президентът трябва да са много внимателни какво говорят за ЧЕЗ заради течащия арбитраж на чешката компания срещу България. Това заяви пред Нова зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Цветанов още в самото начало размаха пръста срещу опозицията. По думите му БСП търсят всевъзможни поводи, за да генерира скандали, с които да отклонят вниманието от успехите на управляващата коалиция. Социалистите не се интересували и от председателството, преговорите за кохезионните фондове, интеграцията на Западните Балкани.

"Инерком" поиска официално ЧЕЗ

"Инерком" поиска официално ЧЕЗ

Подадено е уведомление в КЗК

Шефът на ПГ на ГЕРБ е категоричен, че анкетната комисия ще изясни всички факти и обстоятелства около сделката с активите на ЧЕЗ у нас. Цветанов заяви и че от изслушването на специалните служби по отношение на сделката, ставало ясно, че няма данни за измами или пране на пари, както и че купувачите и сделката не застрашават националната сигурност на страната. КЕВР, КЗК и КФН ще си свършат контролната работа по сделката, по която българското правителство няма отношение, допълни Цветанов.

Когато президента свика Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) вече ще има доста повече информация, обясни Цветанов и обяви, че премиерът е разпоредил пълен достъп до документацията за анкетната комисия в парламента.

БСП излезе със списък с фалшивите твърдения на Цветанов

БСП излезе със списък с фалшивите твърдения на Цветанов

Левицата изпрати писмо: "Фактите срещу лъжите на Цветан Цветанов в БНТ"

Цветанов коментира и че от чешката страна персонално са обвинили премиера Борисов, че не са му симпатични и той бил персонална причина компанията да се оттегли от България.

Президентът да изкара стенограмата от срещата с Кирил, настоява Цветанов

Президентът да изкара стенограмата от срещата с Кирил, настоява Цветанов

Цветанов е сигурен, че има стенограма