Беше недопустимо в ситуация на пандемия Румен Радев еднолично да определя дата за изборите без да се консултира със специалисти.

Такава позиция изрази пред Канал 3 заместник-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

"Изборите ще бъдат когато ги насрочи президентът. Не бива еднолично без консултации да се взема решение. Беше недопустимо определянето на дата без да се вземе предвид пандемията и консултация със специалисти, защото предполага събиране на много хора на едно място, пипане на химикалки и машини от много лица." - коментира Симеонов.

"Това ще бъде равносилно на въвличането ни във война, ние ще се изтрепем с гласуването. Трябва време за подготовка на дезинфекцията. Прозира неистово желание за реванш в начинаещия политик Радев, както и силно егоистична амбиция." - допълни заместник-председателят на парламента.

Румен Радев: Изборите да се проведат в срок - 28 март

Румен Радев: Изборите да се проведат в срок - 28 март

Трябвало да бъдат създадени всичките необходими условия за провеждането им

Той акцентира и върху рамките на правомощията и отговорността на президента: "Радев няма право да сваля и качва доверие, той е пряко избран от избирателите. Той е един голям никой по отношение на законодателната власт, една голяма нула. Същия този човек на 3 март се подигра с предупрежденията на здравните специалисти за спазване на мерки, вместо да ги подкрепи, ги иронизира."

БСП: Президентът посочва датата на изборите, но да се съобрази с епидемията

БСП: Президентът посочва датата на изборите, но да се съобрази с епидемията

Те продължават подготовката си за избори

Смеонов коментира и ефикасността на мерките срещу епидемията.

"Работят огромни магазини, има профилирани магазини за техника и детски играчки, опашките са човек до човека, това не е ли неспазване на мерките? Само на моловете и ресторантите бяха наложени ограничения. Ами базарите? Софийска община не трябва ли да бъде номинирана за погребален агент на годината?" - посочи лидерът на НФСБ.

"Трябва ми още информация, за да реша дали да се ваксинирам. Притеснява ме, че страната ще бъде управлявана от мащабна коалиция. Никой не може да предвиди какви ще са резултатите от избори, на които хората ще ги е страх за здравето им да отидат да гласуват. Празнувайте в семейна обстановка само с близките си!" - прикани Валери Симеонов.

От избори март 2021 губят извънпарламентарните сили

От избори март 2021 губят извънпарламентарните сили

Срокът щял да е труден и за БСП