Вицепремиерът и външен министър на България Екатерина Захариева защити правителствената позиция за въздушните атаки над Сирия, проведени от САЩ, Великобритания и Франция с думите, че е правителството е трябвало да реагира бързо.

На брифинг в Министерски съвет Екатерина Захариева заяви, че когато има спешна ситуация правителството счита, че е изцяло в рамките на неговите правомощия да приеме една балансирана позиция.

Румен Радев не вижда какво се строи на строителната площадка България

Румен Радев не вижда какво се строи на строителната площадка България

Всички корумпирани трябва да бъдат заловени, нужни са хора с адекватна култура и образование

Министър Захариева заяви, че ще се срещне с президента във връзка с критиката му за липсата на съгласуваност на позициите, свързана с провежданата от правителството външна политика.

Захариева припомни, че в събота министър-председателят е свикал по спешност вицепремиерите по сигурността и изтъкна, че не е чула критика по същество на приетата тогава позиция.

Цветанов нахока президента за големите му комплекси

Цветанов нахока президента за големите му комплекси

ГЕРБ похвалиха усилията си за утвърждаване на страната ни като международен фактор

"Не чухме критики към съдържанието на самата позиция", заяви Захариева. "Понякога е много по-важно да имаме бързи реакции", настоя Захариева и изтъкна, че специално по тези теми - недоразуменията, ако има такива, ще бъдат изчистени.

Захариева коментира още, че българската позиция отразява позицията на ЕС, представена час по-късно от Федерика Могерини и последващо приета и от Съвета на външни министри.

Каракачанов не знае информиран ли е Радев от НАТО за Сирия

Каракачанов не знае информиран ли е Радев от НАТО за Сирия

За посещението на президента в Русия - след като Макрон може и Радев може