ВМРО - Българско национално движение не вижда никакъв обществено полезен смисъл от съществуването на т.нар. "сглобка". Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Според патриотите видната, но неофициализирана формално коалиция между ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС е пълен управленски и политически провал. Те изтъкват, че подготвяната ротация няма да произведе нищо повече от повторен провал.

От ВМРО посочват, че кабинетът Денков-Габриел не се е доближил до нито един от заявените приоритети. Партията определя въздушният Шенген като пълно фиаско, защото отпадането на контрола по сухопътните граници, все още е мираж. Еврозоната изглежда непостижима, а конституционната им реформа се оказала едно "мазно турско кафе", подчертават патриотите.

Според ВМРО сглобката не е реализирала нито една реформа, а цялото управление е само и единствено постове и пари.

Партията е категорична, че ротация не бива да има, а на това управление трябва да се сложи край. Българското общество се нуждае от мерки за подобряване на образование, на здравеопазване, укрепване на сигурността и усилване на българската армия, смятат от ВМРО.

Не приемаме тезата, че алтернатива няма. Напротив, когато властта очевидно не се справя, тя трябва да бъде сменена. Вместо ротация е редно да има нови парламентарни избори, посочват от ВМРО.

Припомняме, че в навечерието на ротацията градуса на напрежението между некоалиционните партньори се повиши. ПП-ДБ предложиха меморандум за скрепяване на сглобката. Мария Габриел обаче отказа да сложи подписа си по днего. Няколко дни по-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му подготвя коалиционно споразумение, но пожела и повече министерски кресла след ротацията. Премиерът Николай Денков обяви, че условията на ГЕРБ са неприемливи и променят приоритетите на кабинета. ПП-ДБ от своя страна посатвиха нови условия на ГЕРБ за ротацията.

Денков: Във вторник ще обсъждаме всичко по ротацията

Денков: Във вторник ще обсъждаме всичко по ротацията

Днес всички трябва да се обединим и да празнуваме националния празник