Лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров заяви пред журналисти преди началото на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента, че не очаква да има резултати, а по-скоро препоръки от съвета.

"С нови закони не става, а по-скоро с нови хора, с по-добра съвест и повече усещане затова как живеят хората", категоричен е атакистът и допълни, че ако Пламен Георгиев реши да подаде оставка, никой не може да го спре.

И президентът със заявка за нов Антикорупционен закон

И президентът със заявка за нов Антикорупционен закон

КПКОНПИ, прокуратурата, МВР и службите да проверят властта, иска Радев

Сидеров заяви, че няма да подкрепи подписката на БСП за отстраняване на Пламен Георгиев и заместника му, тъй като ако искал да прави подписка, щял да си я организира сам.

Той представи доклади, с които КПКОНПИ отчитат дейността си, защото според Сидеров свикване на съвет по сигурност на тема антикорупция е малко необичайно. Сидеров заяви, че ще зададе въпрос на президента как темата за корупцията е свързана с националната сигурност.

Лидерът на "Атака" акцентира, че ще попита Румен Радев защо корупцията е по-високите етажи на властта, тъй като "високите етажи са таванските помещения, а властта стои на втория етаж". Сидеров настоява да се разгледа дали има корупция и по-ниските етажи на властта и допълни, че ще попита държавния глава и за неговите имоти.

"Трябва да се търси дали има законност и тогава да се произнася съдът", подчерта Сидеров и допълни, че прокуратурата има данни за над 130 случая с повдигнати обвинения за министри, заместник-министри, народни представители, шефове на агенции. 40 от тях са с присъди.

Преди началото на КСНС лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че влиза в съвета с 3 конкратни предложения за реални мерки за борба с корупцията. 

Президентът Радев пък настоява да се направи нов антикорупционен закон

Антикорупцията увеличи причините за кампанията срещу себе си

Антикорупцията увеличи причините за кампанията срещу себе си

Информира и че проверява за приближено лице до политически лидер

Припомняме, в момента се провежда Консултативен съвет по национална сигурност при президента Румен Радев във връзка с корупцията по високите етажи на властта.

Повод за свикването на съвета станаха скандалите с апартаментите на властта на преференциални цени. Подобен е и казусът около шефа на Антикорупцията Пламен Георгиев, който се озова в епицентъра на скандала - оказа се, че апартаментът му в столичния квартал "Гео Милев" има тераса от 186 квадратни метра, която не са декларирани.

Румен Радев вече свали доверието от шефа на антикорупционната комисия, канейки на КСНС да присъства неговият заместник.

В същото време БСП внесе в деловодството на парламента подписка с искане Пламен Георгиев да бъде освободен от поста.

Срещу Георгиев се провежда и проверка от прокуратурата.

Нинова влиза с три предложения на КСНС

Нинова влиза с три предложения на КСНС

Искат промяна на правомощията на главния прокурор