Макар и за коалиционно споразумение между партньорите в "некоалицията" ГЕРБ и ПП/ДБ да се говори още от юни месец, като тогава Бойко Борисов заяви, че "нашия писмовен човек Христо Иванов" пише такова, споразумение все още няма. За такова настоя остро преди втория тур на изборите Борисов, а, оказва се, от думите на Христо Иванов в отговор на въпрос на News.bg такова искали и от "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Защо обаче такъв документ все още не е видял бял свят - неясно.

"Аз изначално съм казвал, че е добре всички елементи да бъдат фиксирани писмено, за да няма недоразумения. Моето впечатление е, че колегите от "Продължаваме промяната" също искат, всички искаме", заяви Христо Иванов.

А защо въпреки че и трите партии искат да има споразумение, такова няма? "Живеем в една политическа ситуация, в която много хора искат едни и същи неща, а те не се получават. Наличието на желание е първата и най-важна предпоставка да има резултат", витиеват и реално не обясни ситуацията лидерът на "Да, България".

Той е изготвил първия вариант на споразумението, както анонсира още през лятото Борисов, а дали сега партньорите в "некоалицията" ще се върнат към него, предстои да бъде обсъдено.

Съпредседателят на ДБ коментира и бъдещето на сглобката - управлението е сложно, но с оглед на резултатите на изборите не може да се каже, че е възникнала някаква нова властова алтернатива, предразполагаща към преразглеждане на управлението. А дали трябва да се сменят министри, Христо Иванов не се ангажира - това било по-скоро разговор с премиера Денков и вицепремиера Габриел.

Христо Иванов: А има ли разум насреща?

Христо Иванов: А има ли разум насреща?

Партиите в сглобката вероятно си нямат доверие и може да останат опоненти, смята съпредседателят на ДБ

Припомняме, че в началото на съставянето на правителството Денков/Габриел от ПП и ДБ настояваха, че това не е коалиция, затова и няма нужда от споразумение. Така се родиха нарицателните "некоалицията" и "сглобка". От ГЕРБ също искаха такова споразумение но с половин уста. Като споразумение бе представена законодателната програма на Народното събрание и то след като от ПП/ДБ поставиха 7 условия на ГЕРБ.

От ПП/ДБ неведнъж обаче са поставяли въпроса за формата, по който функционира мнозинството и нуждата от регулярни срещи между партньорите в управлението. Такива срещи така и не се състоят.

Бойко Борисов в сглобки не участва, управлението на държавата е агония

Бойко Борисов в сглобки не участва, управлението на държавата е агония

ПП си веят знамена с "Възраждане" и БСП, а целта им е само да кажат, че мачкат ГЕРБ