Отново в пленарна зала няма кворум за начало на работния ден на 47-то Народно събрание.

110 депутати се регистрираха в 9 часа, обичайното време за началото на заседанието. Както и вчера в зала не влязоха депутатите от ДПС, ГЕРБ, "Има такъв народ" и "Възраждане"

Председателят Мирослав Иванов даде почивка до 9.30, когато ще бъде направен втори опит за старт на пленарното заседание.

И след почивката парламентът не събра кворум - регистрираха се 112 народни представители, като така и днешното заседание се провали. Желая ви приятен ден, пожела Мирослав Иванов на депутатите в зала. Викове "Мафия" огласиха пленарна зала.

Вчера депутатите от четирите партии ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" не се регистрираха и провалиха заседанието, което беше и очаквано, тъй като настояваха първо да бъде гласуван вотът на недоверие към правителството на Кирил Петков. Това се и случи на извънредното заседание вечерта, като вотът беше успешен и доведе до свалянето на кабинета, който вече е в оставка

Фалстарт на пленарния ден

Фалстарт на пленарния ден

ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" не се регистрираха, макар и да са в парламента

От "Продължаваме промяната" обаче обявиха и друга теза за липсата на депутатите - първата точка от дневния ред, която би трябвало да бъде избор на нов председател на Народното събрание, след като със 125 гласа, също на депутатите на ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" бе свален от поста Никола Минчев. Според правилника на Народното събрание временно изпълняващ длъжността председател може да ръководи законодателния орган за 14 дни, като до тогава трябва да се избере нов. 

Според най-голямата парламентарна група останалите парламентарни групи, наричани от тях "новото мнозинство", нямат нито съгласие, нито кандидатура за нов председател на НС, която да могат да прокарат.