Премиерът Стефан Янев поздрави българите по случай 136-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Това забележително българско дело е резултат от непоколебимата вяра на предците ни, че могат да поемат съдбата си в свои ръце и от способността на народа ни да мобилизира цялата обществена енергия в името на националния идеал, написа той във Фейсбук.

По думи на премиера преди повече от век българите са демонстрирали политическа зрялост и блестящо съчетаване на дипломация, борбеност и воля за единение.

Янев е категоричен, че имайки за пример великото и достойно дело на нашите предци, днес е недопустимо да бъдем безразлични към техния завет или да търсим оправдания, с които да намалим очакванията към себе си.

Петър Стоянов: Нашите национални интереси са най-важни, да ги отстояваме

Петър Стоянов: Нашите национални интереси са най-важни, да ги отстояваме

Непрекъснатите вопли за промяна в Конституцията говорят за политическа безпомощност

Той посочва, че живеем в изключително неспокойни и несигурни времена, но именно настоящето ни дава възможност да докажем, че продължаваме да носим в себе си силния български дух, с който нашите национални герои са извоювали в миналото свободата, единението и независимостта на България.

"Съединението ясно показа, че силното общонародно движение за обединение е в основата на националния подем. Ето защо днес, когато страната ни е изправена пред редица предизвикателства, е пагубно отчуждението на гражданите от обществения живот", предупреждава Янев и призовава като общество да проявим мъдрост, отговорност и да положим единни усилия за благополучието на нашата държава.

Всички искаме страната ни да върви напред и да имаме по-добър живот, но за да не бъдат усилията на всеки от нас напразни, трябва да вземем пример от историята и да работим заедно за просперитета на България, заявява премиерът.

Ива Митева поздрави българите за Деня на Съединението

Ива Митева поздрави българите за Деня на Съединението

"Вярвам, че политическите сили са си извлекли нужните поуки"