"Български възход" отчете срив на политическата система и липса на отговорност в политическите партии. Стефан Янев е недоволен, че отново се отива на предсрочни избори. В този парламент искал да е балансьор, но му се наложило да се бори с опиянени младежи.

Всеки си мисли, че неговата пръчка е от снопа на Кубрат и е по-силна от тази на другия.

Разочарован и неразбран си тръгва от Народното събрание Янев. Той се притеснява, че конфликтът в Украйна може да ескалира. Търпението ни свърши. Безидейността разбива народа ни, по думите му. В последния ден на 48-ото Народно събрание Стефан Янев си спомня Стефан Стамболов - твърдост по национални въпроси. За това се искат обаче мъже, по думите му, но не такива, които знаят как да си гладят ризите за сутрешните блокове.

ГЕРБ отново в центъра на политиката, вече не е в изолация

ГЕРБ отново в центъра на политиката, вече не е в изолация

ГЕРБ отчетоха усилията си да има редовно правителство и парламент

Стефан Янев коментира и внушението, че с местните избори ще има още един предсрочен парламентарен вот. А иначе държавата била на автопилот и без дълъг хоризонт и ясна посока. Тотален срив на доверие в политическата класа съзря още лидерът на БВ, който смята, че мнозинството от народа не е представено тук, в парламента. Партиите от страх и егоизъм не съставили кабинет, според него. България е в политическа криза, предупреди още той. Ако не искаме да я видим на легло в реанимация, трябват бързи и смели решения, според Янев. Хората остават вкъщи на изборите, защото са разочаровани от политическата класа.

анкета

Каква оценка давате на 48-то НС

Виж резултати

Отличен, свърши много работа 4.6%

Добър, макар и да не излъчи кабинет 2.3%

Среден, много шум за нищо 9.6%

Слаб, и на хартия 19.3%

И оценка не заслужват 64.2%

Малки работещи стъпки иска Стефан Янев, тъй като "животът е тук и сега".

Затова и призова за мъдрост и смиреност. Имало решения на логическата задача и призова да се обърне пирамидата, за да си подредим държавата, според бившия служебен премиер. Той призова всички смели българи да застанат под знамената.

"Възраждане" със смесени чувства към 48-я парламент, сигурни, че ще има референдум за еврото

"Възраждане" със смесени чувства към 48-я парламент, сигурни, че ще има референдум за еврото

Костадинов отчете два успеха на 48 НС и още толкова знакови неуспеха