"Ясла за тъпи избиратели" се появи в село край Благоевград, като обектът предизвика лавина от коментари, повечето от които язвителни, съобщава БГНЕС.

Навесът се появил преди 3-4 дни в село Зелен дол, община Благоевград. "Ясла за тъпи избиратели" го нарече в коментара си във "Фейсбук" лидерът на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски.

Навесът се намира при отклонението за центъра на селото, вляво от пътя Благоевград-Зелен дол-ГКПП "Станке Лисичково" на българо-македонската граница.

Коментарите са язвителни, най-вече заради нетърпимостта на гражданите на Благоевград заради пилеенето на средства, повечето от които европейски, понякога за безумни и най-вече прекомерно скъпи начинания.

Другите коментари за предназначението на обекта са: "сянка", "спирка", "беседка без пейки за сядане", "нужник", "не е важно какво е, а колко струва", "хранилка за птици", каквото и да е, няма да го опазим", и др.

"Това е място за връзване на кучетата, преди да тръгнем на лов", пошегува се жител на Зелен дол.

"Това е място, където човек може да се усамоти и да си прави каквото си поиска. Имам предвид, да пише стихове, а ако е студент - да си разработва разни теми, да се подготвя за изпити. Става също за гримьорна, ако е военен или пазач - може да стои на пост. С една дума - универсално е това нещо", гласи друг коментар.

Според местните жители навесът ще бъде нещо като туристически информационен център за лепене на обяви, както и табели за местонахождението на исторически и туристически обекти в селото. Направено е от община Благоевград.