За увеличаване на познанията на българските граждани какво означава дипломацията. За това настоя вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева на конференция, посветена на 140 години от създаването на българската дипломатическа служба.

По думите й почетните консули са хората, които допринасят за репутацията на България пред света. Тя благодари на консулите за всичко, което правят за страната ни, и за това, което правят за репутацията на България, за разпространение на възможностите за правене на бизнес и за българските граждани в нужда.

"Много пъти там, където нямаме представителства, ви молим за съдействия и вие винаги сте откликвали", похвали Захариева работата на почетните консули.

Екатерина Захариева се надява на Брекзит по подреден начин

Екатерина Захариева се надява на Брекзит по подреден начин

Тя е доволна, че България поддържа добри отношения с държави с противоположни мнения

През настоящата година България и Министерство на въшните работи (МВнР) чества 140 години от създаването на българската дипломатическа служба. Това министерство е едно от първите шест министерства след Освобождението на България, припомни външният министър.

България е с ниска безраборица и с все повече чуждестранни инвестиции. Износът на България расте и за трета поредна година ще бъдем една от малкото страни, които повече изнася, отколкото внася, похвали се вицепремиерът.

Българските стоки са конкурентноспособни, изтъкна Захариева и посочи, че една от важните задачи, които тя цени е разпространението на историческите и културни богатства на България. В топ три сме в ЕС по културно-историческо наследство.