Западът бере горчивите плодове от това, което сам е създал. Това обяви експертът по антитероризъм Славчо Велков по повод терористичните удари в Брюксел. 

Той коментира в сутрешния блок на Нова телевизия, че Европа и САЩ продължават активно да поддържат екстремистки и милитаристични режими в Близкия изток и Персийския залив, като с това подклаждали войните, произвеждали се мигрантски вълни и това, на което сме свидетели. 

"България чрез свои фирми активно снабдява и сега Саудитска Арабия с българско оръжие. Това е при положение, че саудитската армия не използва оръжие, което да е руско или българско", подчерта експертът. 

От своя страна политологът Огнян Минчев подчерта, че това, което се случи вчера, нямало да бъде последният случай, като те ще зачестяват, а няма да престанат.

"Европа е нападната и трябва да различава свой от чужд. Или си гражданин на страната, в която живееш и спазваш законите ѝ, или отиваш в затвора", заяви той, като допълни, че трябва да се сложи край на двойните стандарти.