Започваме засилени проверки за спазване на мерките за физическа дистанция. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова във "Фейсбук".

Тя съобщи, че ще се контролират забраните за събиране на хора на едно място и за разходки в парковете и градските градини.

Освен това ще продължат проверките на пазарите с екипи на общината, полицията и Столичната РЗИ. Задължително изискване за пазарите е те да имат само по един вход и изход, както и да се спазват дистанция и еднопосочно движение на клиентите. Задължителни са предпазните маски за продавачи и клиенти.

1340 акта за разходки в парковете из страната

1340 акта за разходки в парковете из страната

Образувани са над 500 досъдебни производства за нарушаване на карантината

Фандъкова призова гражданите, на които се налага да излязат от домовете си, да носят предпазна маска или шал и напомни, че според анализите на експертите следващите дни са изключително рискови.

"Нека опазим резултата, който постигнахме заедно с дисциплина и с цената на огромни лични жертви. Постигнахме плавен ръст на заболелите и здравна система, която може да се погрижи за всеки, който се разболее - да не се проваляме!", написа градоначалникът в социалната мрежа.