"24 часа"

Герджиков първо реже такси за бизнеса

Орязване на таксите, които плаща бизнесът към държавата, подготвя служебното правителство, научи в. "24 часа". Целта е да се спазят законите, според които размерът на таксите трябва само да покрива разходите на администрацията за оказване на услуги. Промените в тарифите ще спестят десетки милиони левове разходи на година за бизнеса. Това е мярка, насочена главно към малкия и средния бизнес, защото едрият сам се грижи за себе си, обясни служебният премиер Огнян Герджиков в "Панорама".

"Труд"

Туристическият бранш иска единна система за информация

Туристическият бранш настоява за удължаване на срока за обсъждане на промените в Закона за туризъм до 30 април.

В писмо до служебните министър-председател Огнян Герджиков и ресорният министър Стела Балтова се изисква държавата да има ясен ангажимент към управлението на туристическите атракции - публична държавна собственост, настоява се и за въвеждане на Единна система за туристическа информация, за да няма спекулации със статистиката и да се ограничи сивия сектор.

"Стандарт"

БНБ си поставя три задачи

Дневният ред на БНБ включва три основни групи от задачи. Това се посочва в публикация на управителя на БНБ Димитър Радев в бюлетин на Асоциацията на банките в България. Първата задача е поддържане на ценовата стабилност чрез поддържане на валутния борд. В края на 2016 г. международните валутни резерви са близо 47 млрд. лв., които осигуряват над 160% покритие на банкнотите и монетите в обращение и на задълженията към банките в баланса на управление "Емисионно", посочва Димитър Радев..

"Монитор"

Бойлер гръмна в центъра на Шумен

Електрически бойлер гръмна в апартамент в центъра на Шумен и предизвика значителни поражения в жилището и съседните апартаменти. Според полицията никой не е пострадал, а в апартамента, където е станала аварията, живеела 72-годишната Веска С.

Тътен като от взрив се чул в района на кръговото кръстовище на "Петра" и "Владайско въстание" към 8 сутринта. Разлетяха се железа, стъкла, дъски, помислихме, че е гръмнала газова бутилка, разказаха обитатели на кооперацията на "Петра" 20, където гръмнало.